Νέα

Σε σοβαρή κατάσταση δυο από τα πέντε άλογα που προκάλεσαν πανικό στο Λονδίνο


Δημοσίευση ΑΠΡ 25, 2024

Σε σοβαρή κατάσταση δυο από τα πέντε άλογα που προκάλεσαν πανικό στο Λονδίνο

Σε σοβαρή κατάσταση είναι δύο από τα άλογα του βασιλικού ιππικού διέφυγαν κατά τη διάρκεια άσκησης και έτρεχαν ανεξέλεγκτα στους δρόμους του Λονδίνου.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου το πρωί της Τετάρτης (24.04.2024).

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Κάρτλιτζ είπε στο SkyNews το πρωί της Πέμπτης: «Υπήρχαν πέντε άλογα. Έχουν εντοπιστεί όλα. Τρία από αυτά είναι καλά, τα άλλα δύο είναι δυστυχώς σε σχετικά σοβαρή κατάσταση. Θα παρακολουθούμε στενά την κατάστασή τους».

Πρόσθεσε ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση αλλά είναι ακόμα ζωντανά.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης τα ονόματα των δύο ζώων, Vida και Quaker.

Τα άλογα του βρετανικού στρατού διέφυγαν κατά τη διάρκεια άσκησης και σύμφωνα με πληροφορίες τρομοκρατήθηκαν από οικοδόμους που έριξαν μπάζα από ύψος ακριβώς δίπλα τους.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν δύο ζώα, το ένα λευκό γεμάτο αίματα και το άλλο μαύρο, να καλπάζουν σε μια λεωφόρο, προσπερνώντας ένα σκούτερ.

Ασθενοφόρα κλήθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία και μετέφεραν στο νοσοκομείο τέσσερις ανθρώπους.

Τα βρετανικά ΜΜΕ επικαλέσθηκαν αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους έσπασαν οι υαλοπίνακες ενός ταξί και ενός λεωφορείου.

«Οι άνθρωποι σταματούσαν στο δρόμο σοκαρισμένοι. Τα άλογα έτρεχαν σε αφηνιασμένα και έδειχναν τρομοκρατημένα. Μερικά αυτοκίνητα της αστυνομίας τα κυνηγούσαν, αλλά αυτό δεν βοηθούσε» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Κοίταξα στον καθρέφτη και τα είδα να έρχονται ακριβώς πίσω μου και εκείνη τη στιγμή είχα δύο πελάτες στο πίσω κάθισμα, συνεπώς ανησύχησα γι’ αυτούς», είπε ένας οδηγός ταξί. «Ευτυχώς κινήθηκαν προς το κέντρο του δρόμου και συνέχισαν, αλλά πήγαιναν γρήγορα».

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb